Mod de lucru
    Procesul de activitate in cadrul depozitului central al societatii SC. ROMFRUIT HIPER DISTRIBUTION SRL S.R.L poate fi divizat si caracterizat in 3 etape:
a) Etapa de receptie a marfurilor
    Incepe cu studierea necesitatilor consumatorilor, cercetarea ofertelor partenerilor externi si/sau locali si selectarea produselor optime din punct de vedere al calitatii si al pretului. Dupa care marfa este transportata la depozitul central, unde au loc activitatile de vamuire, verificare si, eventual, depozitare. In vedera transportarii marfurilor firma detine un autocamion propriu, la care urmeaza sa se adauge pe viitor prin achizitie, alte cateva camioane, conform necesitatilor societatii, generate de fluxul de produse. Pina atunci firma colaboreaza cu transportatori interni si externi (cum ar fi grupul de transport S.T.E.N).
b) Etapa intermediara
    Aceasta etapa cuprinde activitati ce presupun sortarea produselor pe categorii, supravegherea conditiilor de pastrare a marfurilor intr-un mediu adecvat, eventual reambalare conform cerintelor clientilor, etc. In vederea depozitarii intr-un mediu conform normelor atat interne cat si a celor europene s-au luat toate masurile necesare, si anume:
  - Utilarea depozitului cu instalatii de aerisire continua, factor de prima importanta in conservarea calitatii fructelor si a legumelor
  - Amenajarea a 2 camere frigorifice cu o capacitate de cca 30 tone fiecare, cu temperatura controlata si mediu ermetic, in cazul in care produsele vor necesita o perioada mai lunga de depozitare.
  - Instalatii hidrologice si de control al umiditatii si temperaturii in hala de depozitare
  - Stricta supraveghere si continua instruire a personalului manipulant, in vederea respectarii tuturor conditiilor necesare manipularii marfurilor intr-un mediu calitativ adecvat.
    In acelasi timp se urmareste optimizarea continua a procesului de munca, in acest sens punandu-se accentual pe sporirea eficientei in mod intensiv: achizitionarea de utilaje manipulante (in present societatea detine 2 electrostivuitoare cu capacitati diferite, 2 transpaleti cu actionare electrica si 3 transpaleti cu actionare manuala, cantar electronic, masini manuale de ambalare, etc), aprovizionarea cu echipamente speciale de lucru, alte elemente indispensabile unei bune desfasurari a activitatilor de sortare-ambalare (cutii personalizate, paleti, box-paleti, etc). Nu in ultimul rand trebuie mentionata asigurarea conditiilor propice de munca (spatiu de munca aerisit, cu instalatii de incalzire, cu dotari igienico-sanitare, spatiu de repaus, etc.)
    In ceea ce priveste, sortarea, ambalarea, etc., toata munca la moment se efectueaza manual, urmand ca odata cu cresterea fluxurilor de marfuri, fenomen ce este prevazut in viitorul foarte apropiat, sa se achizitionezeutilaje de sortare si ambalare automate. Trebuie de mentionat ca, totusi, nu se va renunta total la unele procese de lucru manuale, in anumite etape mai delicate ale proceselor de sortare si ambalare.
    Depozitarea se efectueaza respectand conditiile si normele de rigoare. Acest lucru, printer altele, presupune pozitionarea si separarea produselor pe categorii, cu liber acces la toate tipurile de produse, marcaje ale fluxurilor interioare de marfuri in incinta depozitului, respectarea spatiilor libere de ventilatie si acces, etc, per final toate acestea contribuind la optimizarea timpului de lucru si, implicit, la eficientizarea activitatilor in cadrul societatii.
c) Etapa de incarcare si livrare
    Presupune pregatirea si structurarea marfurilor conform cerintelor clientilor si livrarea la locul si timpul prestabilite. Odata realizate activitatile etapei a 2-a (prezentata mai sus), acest process devine mult mai usor de realizat si este scurtat ca si durata. Altfel spus, se elimina orice neregularitati si/sau retineri. Incarcarea camioanelor se efectueaza cu respectarea tuturor normelor, adica pozitionarea corecta a greutatii pe axe, aranjarea marfurilor in vederea evitarii deteriorarilor cauzate de transportarea propriu-zisa, asigurarea tutror conditiilor de aerisire, temperatura, etc impuse atat de normele legale, cat si de procedurile universal si neoficial acceptate in comertul cu legume si fructe. In acest punct de vedere se recurge la informarea si instruirea continua a personalului responsabil de procedura de incarcare-transport, in vederea asigurarii unor servii de maxima calitate.
    Toate aceste 3 etape sunt structurate conform unor scheme concepute, verificate si in continua perfectionare, astfel incat societatea sa faca fata tuturor cerintelor impuse de catre clienti, cat si de normele legale aferente procesului in cauza.